Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογικές απολύσεις στην ASTRA ZENECA





ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ASTRA ZENECA




Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις αιφνιδιαστικές απολύσεις των 40 εργαζομένων που ανακοίνωσε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία Astra Zeneca, παράνομες και καταχρηστικές αφού δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση ως όφειλε με τους εργαζόμενους, ολοκληρωτικά προκλητικές εφόσον ανακοινώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής μακριά από την έδρα της εταιρείας.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη φαρμακευτική προχωρεί σε απολύσεις, πανομοιότυπα πριν ένα χρόνο έστειλε στον Καιάδα 80 εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που αυτές επιφέρουν στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή τους.


Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα κοινωνικής προσφοράς της Astra Zeneca.


Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο και θα προσφύγουμε να παρέμβει άμεσα, ώστε να υπάρξει η ελάχιστη προστασία των εργαζομένων.


Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και την κοινωνία να καταδικάσουν τέτοιου τύπου πρακτικές που εφαρμόζει η Astra Zeneca.


Το σωματείο μας θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο αυτές τις παράνομες πρακτικές με στόχο την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων.








ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου