Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοίνωση της Ταξικής Ενότητας φαρμάκου-ιατροτεχνολογικών και συναφών κλάδων για το 8ο συνέδριο της Π.Ο.Ι.Ε





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΛΑΔΩΝ.



Το 8o συνέδριο της Ομοσπονδιας Ιατρικών Επισκεπτών & Συναφών κλάδων , ήταν μια ακόμα απόδειξη, ότι, ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής, της ανάθεσης και της υποταγής είναι μακριά από τις ανησυχίες, τα πραγματικά προβλήματα και τις αναζητήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, στην πραγματικότητα ήθελαν και σχεδίασαν ένα εκλογικό συνέδριο για τις κάλπες, χωρίς καμία προετοιμασία, με «διαδικασίες» εξπρές, χωρίς αντικείμενο και στόχους, με πλήρη απαξίωση κάθε συζήτησης, απουσία οποιουδήποτε αγωνιστικού σχεδιασμού.

Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά αυτό που ζούν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την χρεοκοπία όχι απλά κάποιων ηγεσιών αλλά ολόκληρου του συστήματος του κρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Και της ανάγκης να υπάρξει ένας συνολικά διαφορετικός προσανατολισμός στο εργατικό κίνημα και στα σωματεία του.

Ήταν ενα συνέδριο ,όπου την 1η ημέρα δεν υπήρχε ούτε απαρτία για να ξεκινήσουν οι εργασίες του ,αλλα είχε παρόντες ΟΛΟΥΣ τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδια για τα γενόσημα ,με εκπροσωπους των Φαρμακευτικών εταιρειών και κυβερνητικούς παράγοντες .!!!

Οσον αφορα τίς διαδικασίες του Συνεδρίου μάλλον το κυριότερο θεμα ηταν οι αρχαιρεσίες της τελευταίας ημέρας ,όπου ξαφνικά εμφανίστηκαν οι Συνεδροι.Ηταν η ημέρα της ψηφοφορίας για Διοίκηση και αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ, η ημέρα των συσχετισμών, της συνδιαλλαγής και τών παζαριών .Και αυτό αφού την 2η ημερα υπήρχαν απο εξωδικα για την ΜΗ συμμετοχή κάποιων αντιπροσώπων στίς διαδικασίες του Συνεδριου ,μέχρι τίς τοποθετήσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού Συνδικαλισμού για την μετατροπή του επικουρικού ΤΕΑΥΦΕ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου-δηλαδή την ιδιωτικοποίηση του ταμείου- , θέμα πού στήριξαν με πλήρη συμμετοχή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν ουσιαστικά ,στη συμμετοχή τελικά των αποκλεισμένων συναδέλφων σαν θέση ΑΡΧΗΣ βάζοντας όμως παράλληλα το ζήτημα ότι αυτάείναι και παιχνίδια συσχετισμών των κυρίαρχων παρατάξεων .

Η Ταξική Ενότητα και αλλες δυνάμεις μιάς μαχητικής πτερυγας διατύπωσαν τη θέση, ότι θα έπρεπε οι ταξικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του αγώνα, να μιλήσουν για τα καυτά ζητήματα του εργατικού κινήματος με κύριους άξονες τις απολύσεις,την συλλογική σύμβαση εργασίας ,ενάντια στην ανεργία ,την καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωματων ,της ουσιαστικής συμμετοχής τών εργαζομενων στα Σωματεία και τίς αποφάσεις τους,την αναγκαιότητα για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα ,για το ψευτοδίλλημα της ‘’εθνικής ‘’ φαρμακοβιομηχανίας ,της δράσης των σωματείων στους τόπους δουλειάς ,για Σωματειακές επιτροπές σε καθε τόπο δουλειας ,εναντια στον συντεχνιασμό και την διάσπαση των εργαζομένων του κλάδου ,για ενιαία Ομοσπονδία για δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους,για την στηριξη των ανεργων συναδελφων μας.Για μη ιδιωτικοποίηση του ΤΕΑΥΦΕ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Με το ψηφισμα πού καταθέσαμε δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για ολα τα παραπάνω ,καλωντας ΚΑΘΕ δύναμη της ταξικής πτερυγας για κοινούς αγώνες και προσπάθειες στούς άξονες αυτούς.



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ,

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε.Ε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Οι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας στο 8 Συνέδριο της Ομσπονδιας Εργαζομεων στο Φαρμακο & συναφείς κλάδους .

24/02/2014




Εκλογικά αποτελέσματα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας:

Σύνεδροι: 127- Άκυρα: 2

Ενωτική κίνηση Ιατρικών επισκεπτών και Φαρμακουπαλλήλων (ΣΥΡΙΖΑ-πρώην ΠΑΣΚΕ): 56 και 7 έδρες (προηγούμενο συνέδριο 3)

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚΕ):  42 ΚΑΙ 5 έδρες (προηγούμενο συνέδριο 11)

Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) : 14 και 2 έδρες (προηγούμενο συνέδριο 1)

Ταξική Ενότητα:  5

Ανεξάρτητος υποψήφιος: 8 και 1 έδρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου